web analytics
CyberShield Educatie in Securitate CIbernetica - cursuri in clasa cu copii, elevi

Cybersecurity Fundamentals

Cybersecurity Fundamentals reprezintă o extensie naturală a succesului pe care l-am avut cu "Cybersecurity Summer Camp", adaptată acum la mediul de învățământ formal. Proiectul urmărește să introducă copiilor din mai multe școli și licee din Covasna, Slobozia și București conceptele esențiale de securitate cibernetică direct în spațiul lor de învățare zilnic - sala de clasă.

Această inițiativă vizează atingerea a peste 600 de elevi în luna octombrie, asigurându-se că fiecare copil este echipat cu cunoștințele necesare pentru a naviga în siguranță în lumea digitală. Structura programului va fi adaptată pentru a se potrivi cu setările clasice de învățământ, concentrându-se pe sesiuni interactive și exemple practice care ilustrează riscurile și soluțiile în domeniul securității cibernetice.

Activitățile didactice vor cuprinde: demonstrații despre importanța creării de parole solide, simulări pentru detectarea tentativelor de phishing și sesiuni interdisciplinare unde tehnologia și conținutul programatic standard se intersectează pentru a oferi lecții relevante și angajante.

Întrucât interacționăm direct în mediul școlar, programul "Cybersecurity Fundamentals" va lucra în strânsă colaborare cu cadrele didactice. Acest lucru ne va ajuta să integrăm informațiile de securitate cibernetică într-un mod care să completeze și să consolideze curriculumul existent, asigurând astfel că mesajele noastre sunt nu doar captivante, ci și pedagogic relevante.

La finalizarea proiectului, ne propunem să colectăm feedback nu doar de la elevi, dar și de la profesorii lor. Acest lucru ne va permite să măsurăm impactul inițiativei și să ne pregătim pentru viitoarele colaborări.

Prin "Cybersecurity Fundamentals", ne propunem să construim o bază solidă pentru o generație de tineri conștienți de securitatea digitală și să întărim legăturile comunității educaționale cu domeniul tehnologiei și securității cibernetice.

Citește mai mult ... Închide ...
Cybersecurity-Summer-Camp

Cybersecurity Summer Camp

"Cybersecurity Summer Camp" a fost o experiență unica care a combinat învățarea cu distracția, oferind copiilor o oportunitate de a pătrunde în lumea securității cibernetice într-un mediu amuzant și interactiv. În cadrul acestui camp, am reușit să sensibilizăm copiii cu privire la amenințările cibernetice, să-i instruim în privința bunelor practici de securitate cibernetică și să dezvoltăm abilități de bază de programare.

Înainte de începerea campului, am stabilit obiectivele acestuia. Fiecare activitate a fost concepută pentru a învăța copiii cum să creeze parole puternice, cum să detecteze e-mailurile de phishing și cum să navigheze în siguranță pe internet. Programul a cuprins o varietate de activități, de la ateliere practice la jocuri și concursuri care i-au provocat pe copii să aplice ceea ce au învățat.

Pentru a ne asigura că totul decurge conform planului, am avut o echipă de instructori calificați, cu cunoștințe solide de securitate cibernetică, dar și cu experiență în lucrul cu copiii. Ei au fost capabili să explice concepte complexe într-un mod care a fost ușor de înțeles pentru copii.

Locația pe care am ales-o a fost sigură și potrivită pentru copii, dispunând de suficiente calculatoare sau laptopuri pentru toți participanții.

Odată ce toate detaliile au fost puse la punct, ne-am concentrat pe promovarea campului. Am folosit social media, buletine informative și am colaborat cu școli locale pentru a ne face cunoscut evenimentul.

După finalizarea campului, am solicitat feedback de la participanți și părinți pentru a înțelege ce a funcționat și ce poate fi îmbunătățit pentru edițiile viitoare. Organizarea acestui camp a contribuit semnificativ la creșterea gradului de conștientizare a securității cibernetice în rândul copiilor și ne-a ajutat să formăm o generație care este mai bine pregătită pentru a naviga în siguranță în lumea digitală.

Citește mai mult ... Închide ...
carte Cracking the Code

Cracking the code

Cartea este o poveste despre Mike, un tânăr care adoră gadgeturile și tehnologia. El încearcă să învețe mai multe despre hacking și își face prieteni noi, dar obsesia sa începe să îi afecteze relațiile cu cei dragi.

În ciuda conflictelor și a luptelor, el continuă să-și urmeze pasiunea, iar aceasta îi schimbă viața pentru totdeauna.

Cartea explorează impactul tehnologiei în viața unui adolescent și modul în care ne urmărim pasiunile, chiar și atunci când ne este dificil.

Copiii noștri și mediul online: Webinar despre siguranță și responsabilitate

Am organizat o serie de evenimente având tema "Copiii noștri și mediul online: Webinar despre siguranță și responsabilitate". În era digitală, copiii sunt din ce în ce mai mult înconjurați de tehnologie și de internet, ceea ce îi face vulnerabili la amenințări online.

Webinarul a explorat provocările cu care se confruntă părinții în protejarea copiilor lor de aceste riscuri digitale și a oferit soluții și strategii practice pentru a-i ajuta să devină tutori digitali mai încrezători și mai bine informați. Experții noștri au discutat diverse subiecte, inclusiv confidențialitatea online, siguranța în social media, gestionarea timpului petrecut în fața ecranului și prevenirea hărțuirii cibernetice.

Participanții au primit resurse și instrumente valoroase pentru a-i ajuta să înțeleagă peisajul digital în evoluție rapidă și să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la activitățile online ale copiilor lor. Această sesiune interactivă a inclus, de asemenea, un segment de întrebări și răspunsuri în direct, în cadrul căruia părinții au avut ocazia să își pună întrebări și să își împărtășească preocupările cu experții din domeniu.

Webinarul a avut ca scop crearea unei comunități de susținere a părinților informați și proactivi, dedicați să asigure siguranța și bunăstarea copiilor lor într-o lume din ce în ce mai digitală.

Citește mai mult ... Închide ...

Companii

Redirecționeză 20% din impozitul pe profit datorat 

Procedura este simplă, compania care are profit trebuie să depună trimestrial formularul 100 care se referă la plata obligațiilor către bugetul de stat.

Persoane fizice

Redirecționează 3.5% din impozitul pe venit 

Poți sprijini educația în domeniul securității cibernetice prin redirecționarea unei părți din impozitul pe venit. Trebuie doar să completați un simplu formular online.

Donează

Donația ta poate face o diferență reală în educație cibernetică

Fiecare leu contează și ne poate ajuta să avem un impact pozitiv în comunitatea noastră. Alătură-te nouă în această misiune și fii parte din schimbare! Mulțumim anticipat pentru sprijinul acordat!